Video

Zie hoe deze tekenaar muziek tot leven brengt, het resultaat is magisch!

“Dance of the Sugar Plum Fairy”, een klassieker geschreven in 1892 en waarvoor de schrijver in Parijs op zoek ging naar het juiste instrument.

Het moest klinken als het water wat door fonteinen de lucht in wordt geschoten. Vergelijk het maar met aquanura in de Efteling maar dan voor een ballerina.

Het instrument werd gevonden, de “celesta” dat behoort tot de idiofonen en geeft een klank tussen een piano en een klokkenspel.

Nu is er een tekenaar die dit liedje heeft herschreven. Gewoon iemand die op zondagmorgen op de mountainbike stapt om te sporten en het leuk vindt om iets te tekenen op papier.

Het resultaat is magisch!

Video

Compilatiefilm concert Toon kortoomspark

Op vrijdagavond 25 mei jl. speelden drie muziekkorpsen uit Neerkant, Helenaveen en Liessel in het Toon Kortoomspark te Deurne. Het was een mooie samenwerking van deze drie korpsen waarbij zo’n 100 muzikanten tezamen het beste van zich laten horen zien.

Van deze avond is een compilatiefilm gemaakt welke je hieronder kan bekijken (en luisteren), waarvoor hartelijk dank aan Gerard van Ham voor het delen!

Video

De MuzieLiessel deel 4 – Muziek maken ook iets voor jou?

Dit is de vierde en (voorlopig) laatste MuzieLiessel in de reeks. In deel 1 heb je iets kunnen leren over het ontstaan van muzieknoten in de oertijd. In deel 2 heb je kunnen leren over het luisteren naar muziek en in deel 3 zie je dat muziek overal te vinden is, zelfs in Liessel op straat!

In dit deel van de MuzieLiessel nemen we je mee naar onze eigen muziekvereniging in Liessel en vertelt Edwin waarom hij muziek maken zo leuk vindt.

..en denk je nu.. hey, dat lijkt mij ook leuk!

Kom dan op donderdagavond gewoon eens een kijkje nemen in gemeenschapshuis De Kastanje, iedereen is welkom!

Tot ziens!

Video

De MuzieLiessel deel 2 – Hoe horen wij muziek?

In deel 1 van ‘De MuzieLiessel’ ben je meer te weten gekomen over het ontstaan van muziek en het begin van de notenbalk.

Naast het produceren van muziek (geluid) is het natuurlijk ook handig als je dit kunt horen. Via deze ‘MuzieLiessel’ kom je meer te weten over hoe wij muziek horen.

 

De ‘MuzieLiessel’ verschijnt exclusief in de maand Juni op iedere dinsdag.